Lukuisissa pienissä yrityksissä olisi tarve palkata ihmisiä töihin, mutta riskit palkkaukseen liittyen ovat liian suuret. 

 

"Matkailuyrittäjä Matti Kuosmanen antaa laskuesimerkiksi siivoojalle maksettavan 11 euron tuntipalkan, joka on todellisten kulujen jälkeen 18,70 euroa. Arvonlisäveron jälkeen summa nousee 23 euroon." -

SUOMESSA on eri tilastojen mukaan yli satatuhatta yksin tai perhevoimin toimivaa yritystä, joilla ei ole palkattua henkilökuntaa. Monilla näistä yrittäjistä olisi tarve ja halu palkata työntekijöitä yritykseen, mutta kynnys ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen työnantajana on pelottavan korkea.

Samaan aikaan kymmenettuhannet työttömät ovat turhautuneena luopuneet työnhausta. Joka kuukausi 30 000 työtöntä jättää hakematta työtä, koska he eivät usko mahdollisuuksiinsa tämänhetkisessä taloustilanteessa.  Tilastokeskuksen haastattelututkimuksella on selvitetty, että pyöreästi kolmannes piilotyöttömistä ei hae töitä.

Mahdollisuus -ohjelmassa autamme työnhakijaa löytämään sopivan työpaikan ja yrittäjää hyvän työntekijän palkkatuettuna edullisesti ja helposti. Ammattitaitoa ja koulutusta on nyt paljon hyödyntämättä ja mahdollisuusohjelmalla potenttiaali saadaan taas liikkeelle. 

 

 

 
 

Prosessi & maksut

 

1.

Yrittäjä ilmaisee toiveensa ja tarpeensa palkattavan työntekijän suhteen. Etsimme ja esihaastattelemme sopivan palkkatukikelpoisen työnhakijan ja lähetämme tapaamiseen yritykseen. Yhteisymmärrys toimiessa haemme palkkatuen Kehakeskukselta, jonka jälkeen tehdään työsopimus kuuden kuukauden työjaksosta. Puolivuotis jatkojakso tai maksuton työkokeilu ovat myös mahdollisia.

Toinen tapa on että kontaktoimme työnhakijan kanssa pienyrityksiä, etsimme kiinnostavan piilotyöpaikan pienyrityksestä ja tarjoamme tekijää mahdollisuus -ohjelman kautta. Samalla koulutamme työnhakijalle yrityskontaktointia sekä työnhakutaitoja. 

 

2.

Maksamme työntekijälle bruttopalkan 1400,- kuukaudessa 65% työajasta, joka on noin 14€/h työntekijälle. Hoidamme tähän päälle myös palkan sivukulut ja vakuutukset, yhteensä noin 400 eurolla kuukaudessa. Haemme palkkatuet kuukausittain Kehakeskukselta. Voimme myös opettaa koko prosessin työnantajalle jotta saadaan palkkatuen tietoisuus leviämään. 

 

3.

Jos työt tuetun jakson jälkeen ei työntekijällä yrityksessä jatku, autamme työntekijää uuden koulutus-/työpaikan löytämisessä.